Helena

Jag bor och arbetar i ett 110 år gammalt villavillekullahus som heter Bergshyddan. Här finns utrymme för galna projekt, buxbomssvanar i trädgården, vilda rabatter, frukostdans i köket och en egen redaktion på glasverandan.
I vårt hus är perfektionism ett svärord. Men just nu är det dags för själslig och rumslig detox.
År 2012 kommer därför att gå till historien som mitt första shoppingfria år. Tanken är att jag ska ägna tiden åt kreativa och skapande projekt istället för åt att köpa mer saker.
Några undantag bara. Musik, böcker och skaparmaterial innehåller världens viktigaste näringsämnen så det måste jag fortsätta handla då och då.
En vild mix av saker som präglar hemmet har jag redan. Som tovigt ylle – glansigt siden. Gammalt - nytt. Tempo – meditation. Miljoner tyger, böcker och musik.
Jag tror att allt jag gillar passar ihop. Allt du gillar passar ihop. Allt vi skapar tillsammans är underbart. Det är när kontraster gifter sig med varandra som hemmet blir riktigt vackert.
Mina inlägg i bloggen kan du läsa här.
Du når mig på helena.e.kallgren@telia.com 
och så här kan det se ut:
Fakta
Namn: Helena E. Källgren
Titel: Frilansande journalist
Bor: I Duvbo i Sundbyberg, ett av Sveriges första egnahemsområden,
Familj: Man och två barn, 6 och 10 år, och en hund.
Motto: Det är vägen som är målet.
Om trender: Inget jag behöver bry mig om när jag lyssnar på min känsla. Men det är kul att ha koll på vad som händer i världen för inspirationens skull.
Tankar om att matcha: Allt jag gillar passar ihop. Allt du gillar passar ihop. Testa!
Alltid i vårt hem: Musik
I trädgården: Buxbomsbuskar och stora vilda rabatter. En rund liten gräsmatta var det enda som blev kvar efter några år som trädgårdsskribent.
Ska lära med en dag: Att få ömtåliga krukväxter att överleva.
Om vackra hem: När man tror att hemkänslan hänger på vilken NCS-nyans man har på väggarna kan man antingen måla om eller börja meditera. Skönheten finns ofta i det ofullkomliga - när jag bara tar mig tid att titta efter.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...