Bergshyddan i Duvbo

Av Helena:    
Jag fick helt plötsligt, efter att ha sett Olgas barndomshem i förra inlägget, för mig att jag skulle fotografera vårt hus som heter Bergshyddan. Olga, solig eller inte, det är nästan samma färg på ditt barndomshem och på vårt hus. En mycket bra husfärg!
Jag tar en hel del bilder. Men har inte kommit mig för att ta bilder av huset av någon anledning. 
Förrän denna soliga vårdag!
 Att fotografera en helhetsbild av huset är ett mer eller mindre omöjligt projekt eftersom det består av så många vinklar. Överraskningar. Taket är extra kul. Vi hade en takläggare här en gång som bara skrattade när han kom upp. Han hade aldrig sett ett tak med fler vinklar.
Ni kan ju fundera på hur praktiskt detta tak är inomhus? Vi har inte en enda riktig vägg på hela övervåningen. Vilket ger en skön Villavillerkulla-effekt men desto färre förvaringsmöjligheter. Positivt är att här finns utrymme för kreativa lösningar eftersom ändå ingen standardlösning funkar...
 Ombyggt och tillbyggt. Glasverandan ovan består av fönster, väggar och dörrar från mitten av 1800-talet som vi köpte från ett rivningshus. Den delen av huset som syns nedan, är själva grunden till huset och här är snickerier, ja faktiskt allt, original från 1903.
Kan man tro att det här huset, som är så lummigt inbäddat, ligger 11 minuter med tunnelbana från Sergels torg?
Kram!

5 kommentarer:

Anna sa...

Vilket faaaaantastiskt hus! Älskar hus i gammal sekelskiftetstil! Så underbart!

Team Åsgård sa...

Åh, vilket gulligt hus!
Återigen en massa fina inlägg som jag missat. Ni ligger helt klart mycket högt upp på min topplista. Ni har väldigt bra smak tycker jag:))
Trevlig helg på er båda två!

Olga sa...

God morgon i Bergshyddan!

Hur har ni det? Jo då. Toreskog - som vårt hus hette var målat i samma färg som Bergshyddan. Ert hus är ljuvligt både utan och innan. Och jag älskar det för det spritter av liv. Man vill inte lämna det när man kommer dit!

Kramar!
/Olga

Helena E. Källgren sa...

Å vad glad jag blir när någon tycker att Olga och jag har bra smak! TACK! :-)
VARM Kram!!!!

Olga sa...

:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...